MENU

Zoo Lešná

Zoo Zlín Lešná

Navštivte jednu z nejkrásnější zoologických zahrad v ČR. Z Luhačovic je zoo co by kamenem dohodil.

Zlínská zoo patří k nejnavštěvovanějším místům ČR a Zlínského kraje.

Zoologická zahrada je vzdálená 10 km od centra Zlína. První Zoo založil Tomáš Baťa 1. května 1930.

 Originalitou zoo je členění areálu podle kontinentů.

Zlínská zoo je jedinečným místem, kde uvidíte zvířata všech kontinentů v přírodním bioparku s volným výběhem. Zvířata tu žijí ve zdařilé napodobenině jejich původního prostředí. Ptáci žijí v ptačích voliérách, které připomínají jejich domovinu, savci jsou vystavováni v přírodních expozicích.

Za jeden den procestujete Afriku, Asii, Austrálii a Jižní Ameriku a seznámíte se s 222 druhy zvířat. Mezi ta nejatraktivnější patří sloni, žirafy, nosorožci, gorily, lachtani, lvi, tygři, tučňáci, papoušci, mravenečníci nebo lamy a řada dalších. V nové tropické hale Yucatan mezi faunou a flórou uvidíte vzpomínku na civilizaci Mayů, někdejších obyvatelů Yucatanského poloostrova.
 

Co byste rozhodně neměli minout:

  • Tropická hala Yucatan   
  • Africké pavilony
  • Zátoka rejnoků
  • Amazonie 
  • Etiopie 
  • Stezka běžce emu   
  • Ostrov lemurů kata

Zátoka rejnoků

  • Expozice je domovem pro 20 mořských rejnoků druhu siba ománská. Její pojetí umožňuje návštěvníkům přímý kontakt se zvířaty - mohou si je pohladit či nakrmit.
  • Kromě rejnoků v pavilonu naleznete také terárium s krabem palmovým a menší akvária s bezobratlými  živočichy - krevetami, sasankami, korýši a korály.

Karibuni

Karibuni, nejrozsáhlejší projekt zlínské zoo v celé historii, vzniká na nově získaných pozemcích na ploše 21 hektarů. Představí oblast střední a západní Afriky, bude však mnohem víc než jen největším projektem zoo. Dominantou Karibuni bude moderního a skutečně prostorného zařízení pro slony africké o rozlohu kolem 6 hektarů.

 

První africké slůně v České republice!

  Je to první mládě slona afrického ve zlínské zoo, a také vůbec první africké slůně v České republice!

V neděli 6. června o půl osmé ráno slonice Kali porodila zdravé slůně.

  Zámek Lešná

 Prohlédnete si 11 stylově zařízených pokojů. Zámek obklopuje krásný park s vzácnými stromy, který volně přechází do lesního prostředí zoo. Roste zde více než 1 200 druhů dřevin a okrasných bylin z Evropy, Asie, Severní a Střední Ameriky. Stáří některých stromů dosahuje až 270 let.
 

 

 

2022-02-03
Zoo Lešná

Akční nabídky

Rezervujte zde a ušetřete!

Příjezd
Odjezd
Počet dospělých
Počet dětí